Anlık Bildirim

Tim Cook, Apple cihazlarının yaratıcı amaçlar için kullanılmasını istiyor

Teknoloji devi Apple’ın CEO’su Tim Cook yaptığı bir açıklamada Apple cihazlarının “amaçsız kaydırmalar” yerine yaratıcı amaçlar için kullanılmasını istediğini ifade etti.

Apple CEO’su Tim Cook, geçtiğimiz hafta yaptığı bir röportajda Apple cihazlarının kullanımı ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Cook, sosyal medyanın insanlara zarar verdiğini, teknolojinin gereğinden çok daha fazla kullanıldığını düşündüğünü belirtti.

Tim Cook'tan Apple kullanıcılarına eleştiri

Cook yaptığı açıklamalarda insanların sosyal medyada yaptıkları “sonsuz, amaçsız kaydırmanın” onu rahatsız ettiğini ifade etti: “Teknoloji, insanların yaşamlarını iyileştirmek için kullanılmalıdır. Bu yüzden de teknoloji insan sağlığına hizmet etmelidir, tam tersine değil.

Cook insanların bu teknolojileri çok fazla kullandığını belirtti ve bundan endişe duyduğunu ifade etti: “Teknolojiyi gereğinden fazla kullanan insanlar beni endişelendiriyor. Bu yüzden de insanların telefonlarıyla ne kadar zaman geçirdiklerini anlamaları için ‘Ekran Süresi’ni kullanıma sunduk. Çünkü genellikle insanlar ekran başında ne kadar fazla süre geçirdiklerinin farkında olmuyor.”

Ünlü iş insanı ayrıca, sosyal medya platformlarındaki “sonsuz kaydırmanın” kullanıcılara zarar verdiğini belirtti. İsim vermese de Facebook, TikTok ve Instagram gibi platformlara göndermede bulunan Cook, Apple cihazlarının “sonsuz, akılsız kaydırma” için değil aile ve arkadaşlarıyla bağlantı kurmak, yaratıcı işler için kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

Tim Cook'tan Apple kullanıcılarına eleştiri Tam Boyutta Gör

“Sosyal medya platformları genç kullanıcılara zarar veriyor”

Sosyal medyalardaki sonsuz kaydırma mekanizmasının yaratıcısı olan Aza Raskin de 2019 yılında yaptığı bir açıklamada bu “icadı” için çok üzgün olduğunu belirtmiş ve topluma zarar verdiğini kabul etmişti.

Geçtiğimiz günlerde de Instagram’ın genç kullanıcıların zihin sağlığına zarar verdiği ortaya çıkmış ve bu yüzden Facebook eleştiri yağmuruna tutulmuştu.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim