Anlık Bildirim

Turkcell, net sıfır karbon emisyonu hedefi için tarih verdi

Turkcell yönetiminden yapılan açıklamaya göre şirket 2030 yılına kadar elektrik tüketiminin tamamını yenilenebilir enerjiden karşılayacak. 2050 yılına kadar net sıfır karbon olacak.

Turkcell, 2050'ye kadar net sıfır karbon emisyonu hedefliyor Tam Boyutta Gör

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu, şirketin çevreci planları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçiş ve net sıfır karbon hedefi için tarih verdi.

Turkcell, 2030 yılınakadar elektrik tüketiminin yüzde 100’ünü yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamayı hedefliyor. Ayrıca 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonu hedefliyor.

Bülent Aksu, şirketin yenilenebilir enerji hedefi hakkında şunları söyledi:

“Sadece yenilenebilir enerji tüketen değil aynı zamanda yenilenebilir enerji de üretebilen bir şirket olmak amacıyla bu alandaki yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda, 2021 yılındaki elektrik tüketimimizin tamamını, %100 yenilenebilir enerji kaynaklarından tedarik ederek karşıladığımızı mutlulukla belirtmek isterim. Sahip olduğumuz toplam 3 güneş enerjisi projesi ile 2020 yılında yenilenebilir kaynaklardan 1,6 milyon kWh elektrik üretmiştik. 2021 yılında İzmir Karadağ Rüzgar Enerjisi Santrali’ni (RES) satın aldık. Turkcell olarak toplam kurulu gücü 18 MW olan ve yılda yaklaşık 67,5 GWh’lik bir üretim gerçekleştirme kapasitesine sahip bu RES ile 2.500 baz istasyonunun elektrik ihtiyacını karşılayabiliyoruz. İzmir Karadağ Rüzgar Enerjisi Santralimizin kapasitesini önümüzdeki dönemde daha da artırma yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. ”

Ner sıfır karbon emisyonu nedir?

Net sıfır karbon emisyonu, üretilen sera gazı emisyonları ile atmosferden dışarı atılan sera gazı emisyonları arasında genel bir denge sağlamayı ifade ediyor. İnsan faaliyeti nedeniyle atmosfere salınan karbondioksit, metan, azot gibi gazların miktarının yeryüzü tarafından doğal olarak emilen sera gazı miktarıyla dengelenmesi ve karbon nötr olması anlamına geliyor.

Şirketin çevreci hedeflerinin yanı sıra yerli yazılım sektörünü ve bu alandaki çalışanları desteklemek için yerli ve milli bir yazılım seferberliği başlatarak Atmosware adlı yeni yazılım şirketi kurduklarını belirten Aksu,

“Ülkemizde yeni nesil çalışma, öğrenme ve gelişim modelleri geliştirmeyi ve teknoloji alanında daha fazla katma değer üretmeyi hedefliyoruz. Bu sayede ülkemizdeki teknoloji odaklı yetkin iş gücünü destekleyebilir ve Türkiye’nin teknoloji ekosistemini el birliğiyle verimli bir biçimde büyütebiliriz. Atmosware, nitelikli yazılımcı yetiştirmek ve kaliteli kod üretmek için kuruldu. Öncelikle Turkcell grup şirketlerimizin yazılım ihtiyacını kapsayacak şekilde yol haritamızı hazırladık. Ardından firmaların yazılımcı ihtiyacından ziyade, direkt yazılım ihtiyacını karşılayacak şekilde işlerine talip olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim