Anlık Bildirim

Türkiye yenilenebilir enerji kaynaklarında dünyada 12'nci, Avrupa'da 5'inci sırada

IRENA raporuna göre Türkiye 2020 sonunda yenilenebilir enerji kaynaklarında 49.3 GW kapasiteye ulaşarak dünyada 12., Avrupa'da 5. sıraya yükseldi.

Türkiye yenilenebilir enerji kaynaklarında dünyada 12'nci, Avrupa'da 5'inci sırada Tam Boyutta Gör

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, ülkemizdeki yenilenebilir enerji kapasitesi hakkında açıklamalarda bulundu. Türkiye’deki yenilenebilir enerji kapasitesinin dünyada 12. sırada, Avrupa’da 5. sırada olduğunu açıkladı.

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansının (IRENA) son raporuna göre 2020 sonunda dünya genelindeki yenilenebilir enerji üretim kapasitesi geçen yıla göre 260 gigavat artarak 2.799 GW’a ulaştı. En büyük payı 1.211 GW kapasite ile hidroelektrik kaynakları oluşturuyor.

Türkiye hidroelektrikteki 2.5 GW kapasite 12 GW kapasiteli Çin’in ardından ikinci sırada yer aldı. Türkiye rüzgar enerjisinde 8.8 GW, güneş enerjisinde 6.6 GW kapasiteye sahip. Ülkemizdeki toplam yenilenebilir enerji kapasitesi ise 49.3 GW olarak belirlendi.

Bayraktar konu hakkındaki açıklamasında şunları söyledi:

“Türkiye yenilenebilir enerji kurulu gücüyle geçen yıl İngiltere'yi geçerek dünyada 12'nci, Avrupa'da 5'inci sıraya yükseldi. Bunlar büyük bir mücadele ve milyarlarca dolarlık yatırımla oluyor. Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizması (YAKDEM) kapsamında sadece geçen yıl 6 milyar dolar, yenilenebilir enerjiyi desteklemek için sağladık. YEKDEM'in son 10 yılında sağlanan destek 27 milyar dolar. Bu desteği yatırımcılara karbon emisyonlarını azaltmalarını için sağladık."

Kaynakça https://www.irena.org/publications/2021/March/Renewable-Capacity-Statistics-2021 https://www.trthaber.com/haber/ekonomi/turkiye-yenilenebilir-enerji-kapasitesinde-dunyada-12-sirada-571261.html Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8829 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Enerji, irena ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim