Anlık Bildirim

Üniversite öğrencilerine telefon ve bilgisayarlarda vergi muafiyeti geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin seçim beyannamesini açıkladı. Üniversite öğrencilerine cep telefonu ve bilgisayar alımlarında tek seferlik vergi muafiyeti sağlanacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin seçim beyannamesini açıkladı. Seçim vaatleri arasında telefon ve bilgisayarlara vergi muafiyeti yer aldı. Tam Boyutta Gör
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin seçim beyannamesini açıkladı. Seçim vaatleri arasında telefon ve bilgisayarlara vergi muafiyeti yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz.” dedi.

Buna göre üniversitede okuyan öğrenciler bir defaya mahsus olmak üzere KDV ve ÖTV olmadan cep telefonu ve bilgisayar alabilecek. Vergi muafiyetinin ne kadar olacağı açıklanmadı ancak verginin tamamen sıfırlanması durumunda telefonlarda yüzde 50’ye varan indirim olacak. Millet İttifakı da benzer vaatte bulunmuştu. Seçim sonrasında öğrenciler bir defaha mahsus olmak üzere vergisiz şekilde telefon ve bilgisayar alabilecek.

Telefonlardan ne kadar vergi alınıyor?

  • Kültür Bakanlığı Payı: %1
  • TRT Bandrol Ücreti: %12
  • ÖTV: %25, %40 veya %50
  • KDV: %18
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
91316 kez okundu.
170 kişi, toplam 221 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilgisayar, vergi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim