Anlık Bildirim

Crew 3 astronotları uzay istasyonuna ulaşmadan önce gizemli bir nesneyle karşılaştı

NASA’nın Crew 3 görevi kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilen SpaceX astronotları, uçuşları sırasında gizemli bir nesne ile karşılaştı.                     

SpaceX, birkaç ertelemeden sonra nihayet geçtiğimiz perşembe günü ‘Crew 3’ görevi kapsamında 4 astronotu Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderdi. NASA ve SpaceX’in ortaklaşa yürüttüğü görevde uzay istasyonunda araştırmalar yapacak olan ve istasyonu uzay turizmine hazırlayacak olan astronotlar başarılı bir şekilde görev yerlerine ulaştı.

Crew Dragon kapsülü ISS'e yanaşıyor Tam Boyutta Gör

Ancak sorunsuz geçen yolculuk sırasında ilginç bir olay yaşandı. Mürettebat, istasyona yaklaştıklarında gemilerinin yanından ‘gizemli bir nesne’ geçtiğini aktardı.

Crew Dragon isimli aracın pilotu Tom Marshburn SpaceX Görev Kontrol Merkezi’ne yaptığı çağrıda, “Araçta yer alan bir kamerada yuvarlak bir nesne gördük ancak mesafe çok fazlaydı, bu yüzden ne olduğunu anladığımızı söyleyemem. Zaten artık görünmüyor” ifadelerini kullanırken küçük bir şaka da yaptı: “Belki de küçük bir kabuklu yemiştir.”

Uzay enkazı olma ihtimali yüksek

The Washington Post’un haberine göre mürettebat, görev kontrol merkezine nesnenin muhtemelen zararsız olduğunu, uçuşun geri kalanının sorunsuz ilerlediğini söyledi. Kapsül, yaşananlardan kısa bir süre sonra Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) başarılı bir şekilde yanaştı.

Nesnenin tam olarak ne olduğu henüz bilinmiyor. Ancak uzmanlar bu cismin muhtemelen bir uzay enkazı olduğunu düşünüyor. Bu oldukça olası bir tahmin çünkü onlarca yıllık uzay seyahatlerinden sonra Dünya yörüngesinin bu seyahatlerden kalma ‘çöpler’ ile dolu olduğu üzücü bir gerçek.

Uzay enkazları büyük bir sorun haline geldi Tam Boyutta Gör

Bu durum o kadar ilerlemiş durumda ki NASA başkanı Bill Nelson yaz boyunca yaptığı açıklamalarda uzay enkazlarına izin verenleri eleştirmişti: “Uzay enkazlarının yörüngede bulunması çok tehlikeli ve utanç verici. Buna izin veren herkesin utanç duyması gerekiyor, buna ABD’de dahil.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim