Anlık Bildirim

WhatsApp şifreli mesajlara Facebook müdahalesi

WhatsApp üzerinde günlük olarak dönen on milyarlarca mesajlaşma trafiği Facebook’un iştahını kabartıyor. Firma çözümleme yapmadan verileri elde edebilmenin peşinde.

WhatsApp homofobik analiz Tam Boyutta Gör

WhatsApp ile ilgili hazırladığı kullanım sözleşmesi sonrasında tepkilerin odağı olan Facebook yine tartışma yaratacak bir işe imza atıyor. Bu kez WhatsApp şifreli mesajlara müdahale edilmesi söz konusu. 

WhatsApp ne kadar şifreli?

Günlük aktif 2 milyar kullanıcı sayısını geçen WhatsApp reklam açısından Facebook’un iştahını kabartıyor. Bu platformda en çok kullanılan kelimeler, paylaşılan alışveriş siteleri veya sorulan sorular haliyle Facebook için devasa bir veri tabanı demek. 

Facebook’un amacı sohbetlerin şifrelerini çözmeden verileri analiz edebilmek. Homomorfik analiz denilen bu sistemi Microsoft, Google gibi devler de bu analiz sistemine büyük yatırımlar yapmaya başladı. 

Facebook şimdilik sadece araştırma aşamasında olduğunu belirtiyor ve bunun sonucunda kesin bir şekilde şifreli mesajlara müdahale anlamının çıkmaması gerektiğini ifade ediyor. Yine de bu tarz eylemlerin uçtan uca şifreleme kavramlarını ortadan kaldıracağı bir gerçek ve WhatsApp gbi platformların en büyük pazarlama noktası da ne gariptir ki uçtan uca şifreleme.
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim