Anlık Bildirim

Xbox diskli oyun satmayı bırakıyor: Avrupa’da Xbox oyunları mağazalardan kaldırılıyor

İddialara göre Microsoft’un Xbox markası yakında fiziksel oyun satışlarını durduracak. Güvenilir kaynaklara göre Avrupa’da teknoloji mağazaları, fiziksel Xbox oyun satışlarını durdurmaya hazırlanıyor.
Fiziksel Xbox oyunları Tam Boyutta Gör
Son yıllarda birçok geliştirici ve yayıncı fiziksel oyun formatını terk etmeye başladı. Bu durum, özellikle koleksiyoncuların canını sıksa da sektör bu yönde adımlar atmaya devam edecek gibi görünüyor. İddialara göre Microsoft, yakında Xbox’ı tamamen dijital oyun pazarına taşıyacak.

Dijital Xbox Series X yolda

Geçtiğimiz günlerde Microsoft, Xbox yapımlarının fiziksel yayınları ile ilgilenen takımı dağıtmıştı. Bu kararın ardından firmanın fiziksel oyun pazarından çekileceği iddia edilmişti. Görünüşe göre Microsoft gerçekten de böyle bir adım atmaya hazırlanıyor.

The Verge - Dijital Xbox Series X konsepti Tam Boyutta Gör
GamesIndustry başkanı Christopher Dring’e göre yayıncılar, Avrupalı perakendecilerin Xbox oyunlarını yeniden stoklamadıklarını söyledi; Dring bunu, sızdırılan dijital Xbox Series X konsoluna ve Avrupa’da fiziksel Xbox oyun satışlarının düşük olmasına bağladı. Dring, Xbox’ın artık dijital bir marka olduğunu ve Microsoft’un fiziksel pazardan çekilmek için adımlar atmasını gerekli bir karar olduğunu belirtti.

Microsoft herhangi bir açıklama yapmadı

Geçtiğimiz haftalarda Xbox’ın fiziksel oyun pazarından çekildiği iddiaları ciddi anlamda artsa da Microsoft ve Xbox henüz bu konu hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim