Anlık Bildirim

Xbox Live Gold kapanıyor mu?

Microsoft aksini iddia etse de kaynaklar Xbox Live Gold hizmetinin yakın bir gelecekte kaldırılacağını düşünüyor. Xbox Game Pass bu süreçte belirleyici olacak.

Xbox Live Gold yolun sonuna geliyor Tam Boyutta Gör

Uzun süredir oyun dünyasının gündeminde olan Xbox Live Gold servisinin kapanacağı iddiasını Microsoft kesin bir dille reddetmişti ancak kaynaklar bunun er ya da geç gerçekleşeceğini düşünüyor. 

Xbox Live Gold ne zaman sona erecek?

Xbox Live Gold bilindiği üzere aylık belirli bir ücret karşılığında oyuncuların çevrim içi eşleşebileceği, sohbet edebileceği ve birbiri ile oynayabileceği ayrıca belirli oyunlara da ücretsiz erişebileceği bir hizmet. 

Xbox ekosistemini çevrim içi hale getirerek belirli hizmetlere erişmesini sağlayan Xbox Live bileşeninin ismi de karışıklık olmaması adına Xbox Network olarak değiştirilmişti. Bunların yanında aylık abonelik karşılığı geniş bir oyun kütüphanesine ücretsiz erişim sunan Xbox Game Pass hizmeti mevcut. 

Xbox Game Pass hizmetinin varlığı aslında Xbox Live Gold’un kaldırılacağı dedikodularını sıcak tutuyordu ancak Microsoft bir süre önce bunu kesin bir dille yalanladı. Ne var ki kaynaklar ısrarcı. 

Jeff Grubb hizmetin eninde sonunda kaldırılacağını ve bunun da yol haritasında mevcut olduğunu belirtiyor. Geçen yıl da bu konu hakkında iddialarda bulunan Grubb kendisinden çok emin. 

Grubb elbette hemen bir hamlenin geleceğini söylemiyor. Xbox Game Pass hizmeti bu noktada belirleyici olacak. Yaklaşık 40-50 milyon civarı bir aboneye ulaştığında Xbox Live Gold hizmetinin fişinin çekileceğini belirtiyor. Bu bakımdan henüz uzun bir süre söz konusu. Yine de Microsoft’un bazı oyunlarda çok oyunculu modları tamamen ücretsiz hale getirmesi perde arkasında bir şeylerin olduğunu da gösteriyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim