Anlık Bildirim

Xiaomi üç modelin güncelleme desteğini kesiyor: İşte liste

Xiaomi, güncelleme desteği kesilen modeller listesini bir kez daha güncelledi. Şirket iki Xiaomi ve bir POCO modeli için işletim sistemi ve güvenlik güncellemesi desteğini kesiyor.
Xiaomi üç popüler telefonun güncelleme desteğini kesiyor! Tam Boyutta Gör
Güncelleme desteği konusunda en aktif şirketlerden Xiaomi, Android 14 tabanlı HyperOS'un ardından belirli modellere olan desteğini yavaş yavaş sonlandırmaya başladı. Bildiğiniz üzere güncelleme desteği kesilen cihazların bulunduğu EOS (Destek Sonu) listesi belirli aralıklarla güncelleniyor. Bu kapsamda üç popüler Xiaomi modeli için daha yolun sonu geldi.

Xiaomi üç modelin güncelleme desteğini kesti

Xiaomi'nin yenilenen EOS listesine göre Xiaomi Mi 10T, Mi 10T Pro ve POCO X3 modelleri artık ileriye dönük güncelleme almayacak. İlk olarak 2020 yılında satışa çıkan bu telefonların Android 10 tabanlı MIUI 12 ile tanıtıldığını hatırlatalım. Günümüze kadar üç büyük MIUI güncellemesi alan telefonlar, halihazırda Android 13 tabanlı MIUI 14 sürümü ile destekleniyor. Dolayısıyla şirketin eski politikası gereği üç telefonun da yazılım desteği artık sonlanıyor.

Kaçıranlar için günümüzde Xiaomi, 2021 sonrası cihazlar için 4 yıl, 2023 sonrası cihazlar içinse 5 yıla kadar güncelleme desteği sunuyor. Ancak bu politikanın yalnızca tepe model cihazlar için geçerli olduğunu belirtelim. 

Xiaomi Mi 10T, Mi 10T Pro ve POCO X3 için desteğin tamamen kesilmeyeceğini belirtmekte fayda var. Tabi ki yeni MIUI ve Android güncellemelerini almayacak. Ancak ciddi bir güvenlik açığı tespit edilmesi durumunda artık desteklenmeseler bile güncelleme alacaklar. Bu nedenle, kullanıcıların daha yeni bir telefona yükseltme konusunda endişelenmelerine gerek yok diyebiliriz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
34817 kez okundu.
8 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xiaomi, xiaomi mi 10t ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim