Anlık Bildirim

Yeni Porsche Taycan, Tesla Model S Plaid'in rekorunu paramparça etti: İşte rekor süre

Porsche, elektrikli spor otomobili Taycan'ın güncellenmiş versiyonunu tanıtmaya hazırlanıyor. Nurburgring'de teste tabi tutulan yeni Taycan, 7:07:55 gibi inanılmaz bir dereceye imza attı.
Yeni Porsche Taycan, Tesla Model S'in pist rekorunu kırdı Tam Boyutta Gör
Porsche, elektrikli spor otomobili Taycan'ın güncellenmiş versiyonunu tanıtmaya hazırlanıyor. Firma, bunun yanı sıra aracın Taycan Turbo GT adını taşıması beklenen, en üst seviye yeni bir versiyonu da tanıtmayı planlıyor. Otomobili tanıtmadan önce Nurburgring'de teste tabi tutan Porsche, 7:07:55 gibi inanılmaz bir dereceye imza attı. Test pilotu Lars Kern tarafından atılan tur, 2022 yılında Taycan tarafından kaydedilen süreden 26 saniye daha kısa, Tesla Model S Plaid'den ise 18 saniye daha hızlı. 

Taycan Ürün Grubu Başkanı Kevin Giek yapılan derece hakkında şunları söyledi: “Motor sporlarında 26 saniye sonsuzluğun yarısıdır. Lars'ın Nordschleife'deki 7:07.55 dakikalık tur süresi sansasyonel, Taycan'ı elektrikli hiper otomobillerle aynı lige koyuyor. En etkileyici olan şey ise, Lars'ın birkaç tur boyunca neredeyse tamamen aynı zamanı tutturmuş olması."

En hızlı dört kapılı elektrikli otomobil

Taycan Turbo GT, bu tur zamanıyla Porsche 918 Spyder ve McLaren 720S gibi rakiplerinin önüne geçiyor. Aynı zamanda belki de piyasadaki en etkileyici elektrikli hiper otomobil olan ve 7:05.298'lik tur zamanıyla pist rekorunu elinde bulunduran Rimac Nevera'dan sadece iki saniye yavaş. Henüz piyasaya çıkmasa da Taycan Turbo GT en hızlı dört kapılı elektrikli otomobil ünvanına sahip oluyor.

Gelen bilgilere göre Taycan Turbo GT, yeni revize edilmiş şasiye ve karbon fiber spoylerlara sahip. Üç motorlu otomobilin 764 kW (1025 beygir) güce sahip olması bekleniyor. Porsche, turun tam videosunun Mart ortasında yayınlanacağını söyledi. Bu tarih muhtemelen otomobilin tanıtılacağı tarih olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
30054 kez okundu.
9 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nürburgring, pist rekoru ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim