Anlık Bildirim

Facebook, tartışma yaratan Onavo VPN uygulamasını sonlandırdı

Sosyal medya devi Facebook uzun süredir tartışmalara yol açan VPN uygulaması Onavo'yu, Play Store'dan kaldırdı. Uygulama kullanıcıların verilerini toplamak için de kullanılıyordu.
Facebook, İsrail'deki analitik girişim Onavo'yu 2013 yılında 100 milyon ile 200 milyon dolar arasında satın almıştı. Onavo uygulaması, veri tüketen arka plan uygulamalarının miktarını sınırlayan güvenli bir VPN olarak ilan edildi, ancak bilgi toplama amacıyla da kullanılıyordu. Şirket tartışmalara yol açan bu VPN uygulamasını sonlandırdı.

App Store'dan da kaldırmıştı

Facebook, insanların ne kadar zaman harcadığını ve diğer uygulamalarda kullandıkları veri miktarını görmek için Onavo'yu kullanmaktaydı. Ayrıca kullanıcıların sosyal ağlarını, bulundukları ülkeyi ve hatta kullandıkları cihazın modelini görebiliyordu. Bu da birçok kesim tarafından kullanıcı gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle tartışmalara konu olmuştu.
Geçtiğimiz Ağustos ayında Facebook, Apple'ın gizlilik endişelerini dile getirmesinden sonra Onavo VPN uygulamasını App Store'dan kaldırmıştı. Gelen haberlere göre şirket Android uygulama marketi Play Store'dan da uygulamayı silerek sonlandırdı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim