Anlık Bildirim

Apple gelecek yıl Haritalar uygulamasında reklam göstermeye başlayacak

Bloomberg editörü Mark Gurman'a göre Apple önümüzdeki yıldan itibaren Haritalar uygulamasında reklam göstermeyi planlıyor. Şirketin hedefi reklamlardan yılda en az 10 milyar dolar para kazanmak.

Apple gelecek yıl Haritalar uygulamasında reklam gösterecek Tam Boyutta Gör

Apple reklamcılık işini önemli ölçüde genişletmeyi planlıyor. Şirketin reklam bölümü şu anda yıllık 4 milyar dolar gelir elde ediyor. Ancak hedef zaman içinde bu rakamı yılda en az 10 milyar dolara çıkarmak. Bunu başarabilmek için Apple önümüzdeki yıl Haritalar uygulamasında reklam göstermeye başlayacak.

Apple Haritalar'a entegre edilecek reklamlar göze batmayacak şekilde gösterilecek. Cupertionlu teknoloji devi kullanıcı deneyimine odaklandığından, söz konusu reklamlar web sitelerinde gördüğümüz tipik banner reklamlardan farklı olacak. Ücretli arama sonuçlarından bahsediyoruz.

Apple gelecek yıl Haritalar uygulamasında reklam gösterecek Tam Boyutta Gör

Arama sonucuna dayalı reklamlar

Bloomberg'den Mark Gurman'a göre Apple'ın Haritalar uygulamasında arama ağı reklamları başlatmak için yaptığı mühendislik çalışmaları hali hazırda devam ediyor ve önümüzdeki yıl uygulanmaya başlayacak. Söz konusu reklamlar arama sonuçlarında görünecek. Uygulamanın diğer bölümlerinde reklam olmayacak.

Örneğin bir fast-food restoran zinciri, kullanıcı patates kızartması veya hamburger gibi fast-food ile ilgili bir şey aradığında arama sonuçlarında üst sıralarda görünmek için Apple'a ödeme yapabilir. Google Haritalar, Waze ve Yelp dahil birçok benzer uygulamada da bu şekilde bir reklam sisteminin mevcut olduğunu hatırlatalım.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3390 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, reklam ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim