Anlık Bildirim

39.000 TL'lik Xiaomi 13 Pro, DxOMark kamera testinde gerilerde kaldı

Xiaomi, geçtiğimiz gün Xiaomi 13 serisini Türkiye’de satışa sunudu. Serinin en üst ve pahalı modeli olan Xiaomi 13 Pro, DxOMark kamera testinde çok gerilerde kaldı.
xiaomi 13 pro dxomark kamera test sonuçları Tam Boyutta Gör
Akıllı telefonların kamera yeteneklerini derinlemesine değerlendiren ve puanlayan DxOMark’ın son konuğu Türkiye’de yeni satışa sunulan Xiaomi 13 serisi oldu. Türkiye fiyatı 39.000 TL olan Xiaomi 13 Pro için DxOMark test sonuçları ortaya çıktı. DxOMark’ın testlerine göre, Xiaomi 13 Pro, genel sıralamada 16. oldu.

Xiaomi 13 Pro DxOMark kamera test sonucu

Xiaomi 13 Pro, ekran karşılaştırma açısından 17., hoparlör performansı açısından 15. sırada yerini aldı. Tabii ki asıl önemli olan cihazın kamera performansı. DxOMark, cihazın grup portreleri ve çekimleri için 118 puan, düşük ışık performansı için 100 puan verdi.

DxOMark’a göre akıllı telefonun genel kamera performansı iyi; detay seviyesi, doygunluk kontrolü, yakınlaştırma açısından oldukça iyi. Ancak ışığın düşük olduğu ortamlarda anı yaklamakta zorlanıyor, yüksek kontrastlı çekim senaryolarında görüntüyü doğru şekilde ortaya koyamıyor, yüksek sesli ortamlarda kayıtta başarısız. Ayrıca telefonun güneş ışığı altında ekran görünürlülüğü zayıf.

En iyi kameralı telefon: Honor Magic 5 Pro

DxOMark’a göre şu anda kamera açısından en iyi performansı gösteren akılı telefon Honor Magic 5 Pro. Magic5 Pro’dan sonra Huawei’nin Mate 50 Po modeli geliyor. Apple’ın tepe modeli iPhone 14 Pro Max ise listede dördüncü sırada.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9751 kez okundu.
27 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xiaomi, dxomark ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim