Anlık Bildirim

Beklenen oldu: Microsoft'un Activision Blizzard satın alımı geçici olarak engellendi

Microsoft'un 69 milyar dolarlık Activision Blizzard satın alımı, ABD'li bir federal yargıç tarafından geçici olarak engellendi. Peki bu ne anlama geliyor? İşte detaylar
Microsoft'un Activision Blizzard anlaşması engele takıldı! Tam Boyutta Gör
Microsoft'un 68.7 milyar dolar dolarlık Activision Blizzard satın alımı için beklenen karar verildi. Kısa süre önce ABD Federal Ticaret Komisyonu'nun (FTC) birleşme konusunda ihtiyati tedbir talebinde bulunduğundan sizlere bahsetmiştik. Bugün ise, FTC'nin isteği üzerine anlaşma geçici olarak engellendi.

Activision Blizzard anlaşması geçici olarak engellendi

Bilmeyenler içinActivision Blizzard anlaşmasının 2023 mali yılının sonuna kadar tamamlanması bekleniyordu. Ancak anlaşmanın daha erken bir tarihte sonuçlanacağından şüphe duyan FTC, ihtiyati tedbir talebinde bulunarak iki şirketin aralarındaki anlaşmaları 15 Haziran'dan önce durdurmasını istedi. Ayrıca bu talebe ek olarak Diablo IV'ün başarısı, bulut oyunları ve perakende satışlarla ilgili endişelerini dile getirdi. 

Bugün ise ABD'li bir federal yargıç, ihtiyati tedbir kararının sonuçlanmasından beş gün sonrasına kadar birleşmenin gerçekleşemeyeceğine karar verdi. Karara göre 22 ve 23 Haziran'a kadar mahkemenin FTC'nin ihtiyati tedbir talebini dinlemesi gerekiyor. Dolayısıyla her iki şirketin planlarına en erken devam edebilmeleri için bu ayın sonuna kadar beklemeleri gerekecek. 

Diğer tarafta hem Activision Blizzard hem de Microsoft'un alınan karara olumlu yanıt verdiğini belirtelim. Öyle ki Microsoft'un başkanı ve başkan yardımcısı Brad Smith, ihtiyati tedbir kararının süreci hızlandıracağını düşünüyor. Başka bir Microsoft yetkilisi ise, Mahkemenin alacağı hızlı bir karara kıyasla geçici bir uzatma kararının mantıklı göründüğünü belirtti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3686 kez okundu.
8 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, Activision Blizzard anlaşması ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim