Anlık Bildirim

ÖTV muafiyetli araç alımı için yeni kısıtlamalar yürürlüğe giriyor

Engellilere yönelik ÖTV muafiyetli araç alımına çeşitli kısıtlamalar geliyor. ÖTV'siz alınan araçları yalnızca birinci derece akrabalar sürebilecek.             

ÖTV muafiyetli araç alımı için yeni kısıtlamalar yürürlüğe giriyo Tam Boyutta Gör

Engelli bireylere kolaylık sağlamak adına, engellilik oranı yüzde 90 ve üzerindeki vatandaşlar ÖTV’siz otomobil satın alabiliyor. Engel oranı yüzde 45’in üzerindeki kişiler ise belirtilen şartlara uygun olmaları halinde yüzde 26,3 oranında ÖTV indiriminden faydalanıyor. Yeni yılda ÖTV muafiyetli otomobil alımına çeşitli kısıtlamalar getiriliyor.

İkinci ve üçüncü derece akrabalar kullanamayacak 

Mevcut düzenlemeye göre yüzde 90 engelli kişinin birinci, ikinci ve üçüncü derece akrabaları ÖTV muafiyetli arabaları kullanabiliyordu. 1 Ocak 2023 itibarıyla ise yalnızca birinci derece akrabalar ÖTV muafiyetinden faydalanabilecek. Birinci derece akrabalardan aynı şehirde ikamet eden üç kişinin ismi bildirilecek. Birinci derece akrabaların yanı sıra, noterce düzenlenmiş iş akdine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü de bildirilebilecek. Otomobili yalnızca bildirilen sürücüler kullanabilecek

Engellilik oranı yüzde 90'ın altındakiler yalnızca kendisi kullanabilecek

Engel oranı yüzde 90 altında olup ÖTV indirimiyle özel tertibatlı otomobil sahibi olacak vatandaşlar, otomobillerini yalnızca kendisi kullanabilecek. Akrabaları veya istihdam edilen şoförü kullanamayacak.

Söz konusu yeni kısıtlamalar 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek. Bu tarihten sonra alınan otomobiller için uygulanacak. Önceki satın alınanları kapsamayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
34688 kez okundu.
14 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ÖTV, engelli aracı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim