Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından aşıların sevkiyatıyla ilgili bilgi verdi. Koca, 10 milyon doz olan 2. sevkiyatın ilk bölümünün Pazartesi günü yurda giriş yapacağını duyurdu.
İlginizi ÇekebilirTwitter hesabındaki gönderiyle '' İnaktif aşıların 10 milyon doz olan 2. sevkiyatının ilk bölümü (6.5 milyon doz) aşılar pazartesi sabahı ülkemizde olacak. Tedarik planına uygun olarak teslimatlar aşı programı aksamadan devam edecek şekilde elimize ulaşacak. '' ifadelerini kullanan Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde toplamda 50 milyon doz ve bunların yanında Pfizer/BioNTech aşılarının da birkaç ay içerisinde yurdumuza geleceğini açıklamıştı.
Aşı
Ayrıca geçtiğimiz günlerde Sputnik V aşısının Türkiye'de üretilmesi için anlaşma imzalanmış, hem Türkiye iç pazarına hem de dış pazara aşı üretimi için gerekli teknoloji transferi için adımlar atılmıştı.
Ayrıca Bkz. "Ülkelerin uyguladığı aşı türleri ve çeşitleri neler ?"
Son olarak Türkiye'de güncel olarak 1.200.000 kişinin üzerinde aşılama yapıldığını, 2. partide 10.000.000 ( 10 milyon ) doz olarak gelecek aşıların ilk bölümündeki 6.500.000 ( 6 buçuk milyon ) dozdaki sevkiyattan sonra kalan 3.500.000 ( 3 buçuk milyon ) dozun en kısa sürede yurda giriş yapacağını ve birkaç ay içerisinde Pfizer/BioNTech ( Alman-Amerikan ) aşısı da dahil olmak üzere toplam 50.000.000 ( 50 milyon ) dozun yurda giriş yapacağını belirtelim. Sputnik V aşılarının üretimi için çalışmalar sürüyor.
https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1353294936490340352 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


gelişmiş ülkeler bile aşılama da bizlerden önde olmalarına rağmen
Kanka biraz araştır ya
Valla sıkıldım sizin gibi yalan yanlış bilgi verenlerden
Limitli aşı gelmesine rağmen ne konumda oldğumuzu bilmeden araştırmadan nasıl yazabiliyorsun bunları?
Ayıp değil mi?
Ya bir rahat verin...
Millete A Haber yaftası yapanlar gözlerini Halk, Tele1, KRT, T24'ten alamazlarsa sonuç böyle olur.
Buyrun DOĞRU BİLGİ...
İspanya, Fransa, Rusya, Kanada bile bizim altımızda.
Hani onların aşıları vardı?
Hani bizde yetersiz aşı vardı?
Muhtemelen gelecek partiler ve aşılama hızımıza göre sıralamada üstlere çıkınca senin gibi arkadaşlar bu seferde Çin ve Rus aşısından boş muhalefet ederler... YALAN MI?
Kaynak: https://ig.ft.com/coronavirus-vaccine-tracker/