Anlık Bildirim

Sinovac firmasından aşının 2.dozuyla ilgili açıklama geldi

Sinovac, Türkiye'nin de sipariş ettiği corona virüsü aşısının ikinci dozunu üç hafta sonra alan kişilerde aşının yüzde 70 civarında koruma sağlandığını tespit ettiklerini duyurdu.

Sinovac firmasından aşının 2.dozuyla ilgili açıklama geldi Tam Boyutta Gör

Çin merkezli biyoteknoloji şirketi Sinovac, Türkiye'nin de sipariş ettiği koronavirüs aşısının ikinci dozunu üç hafta sonra alan kişilerde aşının yüzde 70 civarında koruma sağlandığını tespit ettiklerini duyurdu. Çin merkezli biyoteknoloji şirketi Sinovac, koronavirüse karşı geliştirilen Coronavac aşısının iki dozu arasındaki sürenin artırılmasının aşının etkisini de artırabileceğini açıkladı.

Sinovac’tan yapılan açıklamaya göre, Brezilya’daki klinik çalışmalar sırasında aşının ikinci dozunu daha geç alanlarda aşının etkisinin yüzde 20 daha fazla olduğu tespit edildi. Reuters'in sitesinde yer alan habere göre, Sinovac sözcüsü, aşının ikinci dozunu 3 hafta sonra alan 1.394 kişide aşının koruma etkisinin yaklaşık %70 olduğunu kaydetti.

Sözcü, klinik çalışmalara katılan bazı gönüllülerin çeşitli nedenlerle aşının ikinci dozunu daha geç aldığını ancak diğer yandan bu gruba ilişkin sonuçların bilimsel açıdan daha az güvenilir olduğunu ifade etti.

Tartışmalar

Sinovac firmasından aşının 2.dozuyla ilgili açıklama geldi Tam Boyutta Gör

Çin merkezli Sinovac'ın geliştirdiği ve Türkiye, Endonezya ve Brezilya'da denenen koronavirüs aşısının etkililik oranı tartışma yaratmıştı. Brezilyalı araştırmacılar geçen hafta aşının koronavirüs enfeksiyonu hafif seyreden vakalarına karşı %78 etkinlik gösterdiğini ve ağır vakaların tamamını önlediğini açıklamışlardı. Ayrıca Brezilya 9000'i aşkın gönüllüden elde ettiği verilerle ( katılımcıların çoğunluğu 2. dozu 14 gün sonra almıştı ) aşının genel etkinlik oranını %50,38 olarak açıklamıştı.

Son olarak aşı etkinlik oranlarının farklı olmasına yönelik tartışmalara ilişkin açıklamalar için yukarıdaki haberimize göz atabilirsiniz.

Yeni açıklama Reuters'in sitesinde yayımlandı.

Kaynakça https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-vaccine-sinovac-idUKKBN29N141?utm_source=reddit.com https://financialpost.com/pmn/business-pmn/sinovac-says-its-covid-19-vaccine-more-effective-with-longer-dosing-interval https://www.swissinfo.ch/eng/sinovac-says-its-covid-19-vaccine-more-effective-with-longer-dosing-interval/46296232 https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/sinovactan-corona-virusu-asisinin-ikinci-dozuyla-ilgili-aciklama-6217129/?utm_source=dahafazla_haber&utm_medium=free&utm_campaign=dahafazlahaber Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16515 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilim, bilimsel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim