Anlık Bildirim

SpaceX, 53 yeni Starlink uydusunu yörüngeye fırlattı

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk’ın uzay şirketi SpaceX, 53 yeni Starlink internet uydusunu dün yaptığı bir lansmanla yörüngeye fırlatarak uydu takımyıldızını büyüttü.

Yörüngede 1844 adet Starlink uydusu bulunuyor Tam Boyutta Gör

Ünlü milyarder Elon Musk’ın ABD merkezli uzay taşımacılığı şirketi SpaceX görevlerine devam ediyor. Geçtiğimiz perşembe günü 4 NASA astronotunu Crew 3 görevi kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderen şirket şimdi de bir roketi daha yörüngeye fırlattı.

Fırlatılan roket, şirketin uydu internet erişimi sağlamasını sağlayan Starlink uydularını içeriyordu. Açıklamalara göre 53 yeni uydu yörüngeye fırlatıldı ve şirketin uydu takımyıldızı daha da genişlemiş oldu.

Falcon 9 roketinin fırlatılış anı Tam Boyutta Gör

1800’ün üstünde uydu var

Uyduları taşıyan Falcon 9 roketi, 13 Kasım 2021 günü Florida’da bulunan Cape Canaveral Uzay İstasyonu’ndan yerel saat ile 7:19’da yörüngeye fırlatıldı. Roket, uyduları kalkıştan 16 dakika sonra hedefe ulaştırmayı başardı. Roket, ‘yeniden kullanılabilir’ olduğu için Atlantik Okyanusu’ndaki gemiye başarıyla geri döndü.

Dünyada yetersiz internet erişimi bulunan yerlere uydu interneti sağlamayı planlayan Starlink projesine ait aktif faaliyet gösteren uyduların sayısı, bu yeni fırlatılışla 1800’ün üzerine çıktı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim