Anlık Bildirim

Vivo akıllı telefonlara, deprem uyarısı özelliği geliyor

Çinli akıllı telefon üreticisi Vivo, akıllı telefonlarında kullanılan FunTouch OS 10 arayüzüne deprem uyarısı özelliği getirmeye hazırlanıyor. Şirketin çalışmaları sadece bununla sınırlı değil.

Vivo akıllı telefonlara, deprem uyarısı özelliği geliyor Tam Boyutta Gör

Akıllı telefonları için JoviOS arayüzüne geçmeye hazırlanan Vivo bu planı şimdilik rafa kaldırdı. Şirket, bunun yerine ise FunTouch kullanıcı arayüzünün yeni bir sürümü olan FunTouch OS 10'u yayınladı.

Depremden onlarca saniye önce uyarı gönderecek

FunTouch OS geliştirme ekibinin Takım Lideri Xiao Zhuge, ekibin şu anda Deprem Uyarısı adlı yeni bir özellik üzerinde çalıştığını söyledi. Önümüzdeki birkaç hafta içinde test sürecinden geçirilecek olan özelliğin başarılı olması durumunda, Vivo akıllı telefon sahiplerine ulaşması ise uzun sürmeyecek diyebiliriz. Şirketin cihazlarına eklenecek bu yeni özellik, Xiaomi'nin MIUI 11 ile kullanıma sunduğu deprem uyarı özelliğiyle benzerlik gösterecek.

Vivo akıllı telefonlara, deprem uyarısı özelliği geliyor

Depremden onlarca saniye önce kullanıcılara uyarı gönderecek bu özelliğin amacı ise insanların kendilerini korumaya almaları veya evlerinin dışına çıkabilmeleri için gereken süreyi sağlamak olarak açıklanıyor. Ayrıca deprem uyarı özelliği,  en yakın acil durum sığınma evi, acil durum irtibat bilgileri, tıbbi irtibat bilgileri ve kurtarma bilgileri hakkında da bilgi sağlayacak. Vivo'nun bu özelliği tam olarak hangi tarihte kullanıma sunacağı ise henüz açıklanmış değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim