Anlık Bildirim

Xbox bölümünün oyunları 500 milyon kişi tarafından oynandı

Genelde konsol platformu olarak tanısak da Xbox aslen Microsoft'un oyun bölümü ve çatısı altındaki oyunlar farklı platformlarda oyunculara erişiyor. Xbox bölümünün bu konudaki son rakamları yayınlandı
Xbox
Hem konsol hem oyun satışları açısından Microsoft Xbox platformu iki rakibinin de gerisinde ancak Xbox Game Pass olayı biraz değiştiriyor. Bu sayede Xbox global çapta oyuncuların yüzde 16’sına erişmeyi başardı.

Xbox oyunları ne kadar oynanıyor?

Yapılan son araştırmalara göre birinci taraf Xbox bölümünün oyunlarını son 5 yılda 500 milyon kişi oynadı. Bunlar arasında Starfield, Minecraft, Halo ve Forza yer alıyor. Platformun 3.1 milyarlık global oyuncu kitlesinin yüzde 16’sına ulaşmayı başardığı belirtiliyor. Rakip platformlara da oyun çıkarmasının yanında Xbox Game pass aboneliğinin de bunda katkısı büyük. 

Starfield son dönemde 6 milyon oyuncu ile en popüler Xbox oyunu olmayı başardı ancak tüm zamanların en popüler Xbox oyunu halen Minecraft. Game Pass etkisi olduğu için Minecraft diğer platformlarda daha fazla gelir getiriyor.

Daha önce açıklanan bazı rakamlara göre ise Xbox bölümünün tüm platformlarda oyunları aylık 150 milyon üzerinde aktif oyuncuya sahip. Sea of Thieves, Minecraft Legends, Grounded gibi 10’dan fazla oyun 10 milyondan fazla oyuncuya ulaşmayı başardı.

2015 yılından bu yana Xbox oyunları 104 milyar dolar gelir getirdi. Sadece 2022 yılında 15.5 milyar dolar gelire ulaşıldı. Xbox Game Pass aboneleri 25 milyonu geçerken 2023 yılında da Xbox bölümünün PC oyunları 1 milyar dolar geliri aştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim