Anlık Bildirim

Xbox kontrolcüleri ile TV kontrolü kolaylaşıyor

HDMI-CEC uyumlu bir televizyon veya monitör kullanıyorsanız Xbox Series konsolunun kontrolcüleri üzerinden bağlantı kaynağını değiştirmeniz mümkün hale geliyor. 

Xbox Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz yıldan bu yana Microsoft’un üzerinde çalıştığı Xbox kontrolcüleri ile bağlı televizyonları kontrol edebilme özellikleri yavaş yavaş konsolların kullanımına sunulmaya başladı. 

Xbox ile TV kontrolü

HDMI-CEC standardının bir sonucu olarak kablo ile bağlanmış olan cihazların birbirini kontrol etmesi mümkün hale geliyor. Bunun için her iki cihazın da Tüketici Elektroniği Kontrolü yani CEC uyumlu olması gerekiyor. 

Xbox Series X ve S konsollarına sunulan yeni güncelleme ile artık kontrolcüyü kullanarak televizyonun kaynağını değiştirmeniz mümkün hale geliyor. Xbox tuşuna basarak kullanıcılar kaynağı değiştirebilecekler. 

Bunun için ilk önce Uyku Modu ve Başlangıç menüsü altında TV & A/V Güç Seçenekleri sekmesine giderek özelliği aktif hale getirmek gerekiyor. Bunun haricinde TV kumandası ile Xbox menülerinde gezinmek de yine Microsoft’un planları arasında. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim