Anlık Bildirim

Elektrik üretiminin yüzde 32'sini yenilenebilir enerjiden karşılıyoruz

Yenilenebilir enerjiye yapılan yatırımlar sonucunda elektrik üretiminin yüzde 32'lik bölümünü yenilenebilir enerjiden karşılamaya başladık. Bu oran, YEKA ile daha da artacak.
Son yıllarda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yenilenebilir enerjiye büyük yatırım yapılıyor. Yatırımların sonucu olarak toplam enerji ihtiyacının önemli bir bölümü yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlandı. 2017’nin üçüncü çeyreğinde enerji üretiminin yüzde 32’lik bölümü yenilenebilir enerjiden elde edildi. Enerji Bakanlığı tarafından hazırlanan Milli Enerji ve Maden Politikasındaki 2023 hedefi olan yüzde 30’u geride bıraktı.

Yenilenebilir enerjiden elektrik üretimi 2016 yılında 91 milyar kilovatsaat olarak, yenilenebilir enerjide kurulu toplam güç ise 2017 yılı üçüncü çeyreğinde 36 bin 702 megavat olarak ölçüldü.

Enerji Bakanlığı tarafından yapılan enerji yatırımlarının yüzde 50’den fazlası yenilenebilir enerji odaklı yapılıyor. YEKA modeliyle yapılan ihaleler kapsamında sadece kapasite artırımı değil yenilenebilir enerji teknolojilerinin geliştirilmesi de sağlanıyor. Üstelik YEKA’da yerli üretim ve yerli istihdam zorunluluğu bulunuyor. Tesis ve fabrikaların kurulumu ile işletilmesinde en az yüzde 90 oranında ve Ar-Ge faaliyetlerinde ise yüzde 80 oranında yerli istihdam zorunluluğu getirildi.

YEKA’nın rüzgar enerjisini kazanan konsorsiyum, bin megavat kurulu güç kurulumu yapılacak. Her yıl 3 milyar kilovatsaat elektrik üretim kapasitesine sahip olacak proje ile 1.1 milyon hanenin elektrik ihtiyacı karşılanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6251 kez okundu.
32 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Enerji, güneş enerjisi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim