Anlık Bildirim

iOS 17 ile iPhone'larda QR (karekod) okutma kolaylaştı

iOS 17, Apple’ın bahsetmediği ufak ancak ihtiyaç duyulabilecek değişiklikler de içeriyor. iOS 17 betayı yükleyenler, karekod okutma ekranında ufak bir değişlik fark etti.

iOS 17 Kamera uygulaması üzerinden QR kod taratıldığında, karekod artık deklanşör düğmesinin üzerinde sabit şekilde çıkacak. Bu ufak değişiklik, karekodun yönlendirdiği adrese dokunmayı kolaylaştıracak.

QR kod linkleri sabitlendi

iOS 17 karekod okutma ekranı Tam Boyutta Gör
Hatırlatma açısından, Apple, iOS 11’de Kamera uygulamasına QR kod okutma işlevini eklemişti ve karekod okutulduğunda üst tarafta bir bildirim gibi görünüyordu. iOS 13’te arayüz yeniden tasarlandı ve artık QR kod taratma sonrası link, bildirim şeklinde değil, deklanşör tuşunun üzerinde sarı şerit olarak gösterilmeye başlandı. Ancak, kamera hareket ettikçe sarı şerit te hareket ettiğinden linke tıklamak çok kolay olmuyordu. Apple, sonunda bunu dikkate aldı ve iOS 17 güncellemesi ile sarı şerit sabitlendi.

iOS 17 beta indirilmeye açıldı

Apple, WWDC23 sonrası iOS 17 beta 1 sürümü herkese açık yayınladı. Geliştirici hesabına sahip olmayanlar da, ücretsiz olarak iOS 17 betayı yükleyebiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim