Anlık Bildirim

Yapay zeka İstanbul depremini çizdi: Gerçekçi ve korkunç görünüyor!

Microsoft’un yapay zeka ile güçlendirdiği Bing’ten olası İstanbul depremini resmetmesini istedik. Ortaya çıkan görüntüler son derece gerçekçi ve korkutucu görünüyor.
dall e istanbul depremi Tam Boyutta Gör
Microsoft, bir süre önce yeni Bing arama motoruna OpenAI’ınChatGPT sohbet botuna güç veren yapay zeka dil modeli GPT-4’ü eklemişti. Bunun ardından ise yine OpenAI’ın metinden görüntü oluşturan DALL-E yapay zekası Bing’e eklendi. Bizler de hem bir farkındalık yaratmak hem de yapay zeka teknolojisinin gücünü göstermek istedik.

Yapay zeka İstanbul depremini çizdi

bing istanbul depremi Tam Boyutta Gör
Bing’in Image Creator özelliği açıkçası sınırsız kullanım senaryosu sunuyor. ChatGPT ile DALL-E yapay zekalarını Bing üzerinde birleştiren Microsoft, açıkçası bu alanda lider durumda. Yapay zekanın üretken gücü her geçen gün artarken geldiği noktayı farkındalık oluşturarak sizlere aktarmak istedim. Bu görselleri üretirken Bing’ten İstanbul’un gerçek görüntüleri ile Türkiye’deki deprem görüntülerini internetten bulup birleştirmesini istedim.

Yapay zeka İstanbul depremini çok gerçekçi şekilde çizdi Tam Boyutta Gör
İstemler her zaman en doğru sonucu vermiyor ve doğru sonuca ulaşmak için birden fazla deneme yapmak gerekiyor. Kimi zaman modelin kafası karışıp alakasız görseller ürettiği de oldu ancak çoğu zaman bağlamdan kopmadığını söyleyebilirim. Şimdilik Bing’e eklenen DALL-E’nin hangi versiyonu olduğu belli değil. OpenAI'ın son olarak geçtiğimiz yılın başlarında DALL-E 2 modelini duyurmuştu. Muhtemelen yeni modelin üstünde çalışılıyordur. Bing'in içerisinde de DALL-E 2 varmış gibi görünüyor. En azından çıktılarında aynı sorunlar (eller, insan yüzleri vb.) olduğu çok net fark ediliyor. Hemen aşağıdaki galeriden yapay zeka tarafından üretilen İstanbul deprem fotoğraflarını inceleyebilirsiniz.

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11493 kez okundu.
26 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
istanbul, deprem ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim