Popüler Bilim Haberleri

Kategori
Son dakika popüler bilim haberleri DH’de. Geçmişten bugüne (), popüler bilim hakkında bilgi ve güncel haberleri buradan takip edin! Yeni haberlerden anında haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin.
SON GÜNCELLEME
2 DK.

GİRİLEN İÇERİKLER
631 VİDEO 14.042 HABER 409 GALERİ

ORTALAMA İÇERİK YOĞUNLUĞU
HAFTADA 37 İÇERİK

Popüler bilim Son Dakika Haberleri

Güncel Bilim Haberleri 📰

İlginç bilim haberleri de dahil olmak üzere son bilimsel gelişmeler ile ilgili tüm haberleri, içerisinde bulunduğunuz 702 sayfalı bu kategoriden takip edebilirsiniz. DonanımHaber editörleri, bilim dünyasında yaşanan son gelişmeleri sizlere aktarmak için haftada ortalama 33 içerik oluşturmaktadır. Ayrıca şimdiye kadar ise bu kategoriyle ilişkilendirilmiş 631 video, 409 galeri ve 12998 adet popüler bilim haber içeriği bulunmaktadır.

Son Bilimsel Gelişmeler DonanımHaber'de 🧪

DonanımHaber’deki güncel bilim haberleri içerisinde en çok okunan içerikler 🚀 Türkiye, yenilenebilir enerjide rekor üretim sağladı haberi ile Çin’in yeniden kullanılabilir roket motoru testlerde rekor kırdı haberi olmuştur. Ayrıca bilim ile ilgili en çok yorum alan içerik 💬 Yunanistan Savunma Bakanı: Türkiye iHA'larda çok ilerledi iken, bu kategoriye ilişkin en güncel gelişmelere ise 18 Nisan 2024 tarihinde yayınlanan 🆕 Rüzgar enerjisinde 2023 yılında radikal büyümeye ulaşıldı başlıklı haberde yer verilmiştir.

Siz de 2024'teki son dakika bilimsel gelişmeleri kaçırmamak için bu kategoriye abone olarak, hem e-posta ile hem de forum ve mobil uygulamamız üzerinden bildirim alabilirsiniz.

Bilimsel Haberlerde Neler Var ❓

Popüler Bilim Haberleri 2024

"En son bilimsel gelişmeler neler?" diye merak ediyorsanız doğru adrestesiniz. Zira İngilizce bilim haberleri de dahil olmak üzere DH'nin alanında uzman editör kadrosunun hazırlamış olduğu içeriklerinden oluşan son dakika popüler bilim haberleri ile yaşanan tüm gelişmeleri anbean donanimhaber.com'dan takip edebilirsiniz.

2024 yılındaki son bilimsel gelişmelere yer verdiğimiz DonanımHaber bilim haberleri kategorisinde şunları bulabilirsiniz:

  • İlginç bilim haberleri
  • En önemli bilimsel gelişmeler
  • Avrupa ve Türkiye'deki bilimsel gelişmeler
  • Güncel bilim haberleri
  • 21. yüzyılın bilimsel gelişmeleri
  • Bilimsel araştırma haberleri
  • TÜBİTAK'tan bilimsel haberler

Bilim Tarihi Hakkında 🔬

Bilim tarihi, hem doğa hem de toplumsal bilimler dahil olmak üzere bilimsel bilgi ve bilimin gelişiminin incelenmesidir. 18. yüzyıl ile 20. yüzyıl arası dönemde, öteden beri yanlış bilindiği düşünülen olguların bilimsel gerçeklerle değiştirilmesi yolunu izlemiştir.

Bilim, gerçek dünyadaki olayların gözlemlenmesi, açıklanması ve öngörüsünü vurgulayan, bilim adamları tarafından yapılan, doğal dünya hakkındaki deneysel, kuramsal ve pratik bilginin bir bütünüdür. Buna karşılık, bilim tarihçiliği bilim tarihçileri tarafından kullanılan yöntemleri inceler.

İngilizce bir kelime olan ve ilk defa William Whewell tarafından kullanılan scientist (bilim insanı) tanımlaması nispeten yakın bir tarih olan 19. yüzyılda kullanılmaya başlanmıştır. Daha önce, araştırmacılar kendilerini "doğa filozofları" olarak adlandırıyorlardı. Doğal dünyaya ilişkin deneysel araştırmalar klasik antik çağlardan beri (örneğin Thales ve Aristo tarafından) tanımlanmış, bilimsel yöntem Orta Çağ'dan beri kullanılmıştır (örneğin, İbn-i Heysem ve Roger Bacon tarafından). Modern bilim, modern çağın erken döneminde, özellikle bilimsel devrim dönemine denk gelen 16. ve 17. yüzyıl Avrupa'sında gelişmeye başladı. Bilim tarihçileri geleneksel olarak, bilimi, daha önceki araştırmaları da içerecek şekilde yeterince geniş olarak tanımlamıştı.

18. yüzyıldan 20. yüzyılın sonlarına kadar bilim tarihi, özellikle de fizik ve biyoloji bilimlerinin çoğu için gerçek teorilerin yanlış inançların yerini aldığı, ilerici bir anlatımla sunulmuştur. Thomas Kuhn'unki gibi daha yeni tarihsel yorumlar, bilim tarihini paradigmalar veya kavramsal sistemler açısından, entelektüel, kültürel, ekonomik ve politik eğilimlerden oluşan daha geniş bir çerçeve içerisinde tasvir etme eğilimindedir.

Bilim tarihi hakkında bilgi Vikipedi'den alınmıştır.

Bilim ile ilgili soru, tavsiye ve önerilerinizi forum.donanimhaber.com'daki bilim forumları sayfasından paylaşabilirsiniz.

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim