Pfizer ve BioNTech'in COVID-19 aşısı için gönüllü denek olan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, aşıdan sonra yaşadığı yan etkileri anlattı.
Türk bilim insanları, atom altı nanoparçacık olan ve daha önce 2-10 nmboyutlarında üretilebilen altın kuantum noktayı 1 nm boyutunda üreterek güneş pili verimliliğini %28'e kadar artırmayı başardı.
Ervebo olarak adlandırılan ve FDA kurumu tarafından onay alan tarihteki ilk Ebola aşısı duyuruldu. Aşı üreticisi Merck & Co, aşının; yetişkinleri virüse karşı koruduğunu onayladı.
Beta kariofilen uygulanan farelerin hücre büyümesinin arttığı ve hücre göçünün hızlandığını gözlemlendi. Hücre göçünün artışı ile farelerdeki yaralar; tedavisiz yaralara göre daha hızlı iyileşti.
Martin Luther University Halle-Wittenberg araştırmacıları hastanın diş etine yerleştirilebilen esnek polimer bir yapı geliştir. Yeni çubuklar yapılan in vitro testlerde başarı gösterdi.
Juul; aromalı ürünlerini piyasadan çekmeyi hedefliyor. Mango, krema, meyve ve salatalık aromalı ürünlerin satışını durduracağını açıklayan dev şirket listeye nane aromalı ürünlerini de ekledi.
New York's Rensselaer Polytechnic Institute Initially kurumundan bir grup araştırmacı ''bio-inks'' olarak adlandırılan ve 2 farklı hücre türünün karışımı ile oluşturulan ''biyo mürekkep'' hazırladı.
Türk bilim insanları tarihinde ilk kez bir gezegen keşfetmeyi başardı. Yaklaşık 10 yıllık bir çalışmanın meyvesi olarak Jüpiter benzeri bir gaz devi gezegen keşfedildi. Gezegene henüz isim verilmedi.
Türk bilim insanları giyilebilir elektronik kıyafet geliştirdiler. Geliştirilen teknoloji, felçli hastalardan spor endüstrisine pek çok sektörde kullanılabilecek.
Amerika’daki üniversitelerde çalışmalarını sürdüren Nurçin Çelik ve Sinan Keten’e, Barack Obama tarafından bilim insanları ve mühendislere sunulan en yüksek onur nişanı verildi.